N O E N

N O E N

Marit's



Door vriendin W werd ik uitgenodigd om te eten bij Marit's vegetarische huiskamer restaurant. Een nuttige (research voor mijn eigen onderneming) en een aangename ervaring. In een mij volstrekt onbekend straatje in Amsterdam oost, in een, vermoedelijk, voormalig winkelpand is Marit's huiskamer restaurant gevestigd. Een combinatie van originele elementen zoals mooie deuren en hoge plafonds met bv een moderne vide waar Marit's bedje staat.
Marit kookt met aandacht en liefde. Ze begon twee jaar geleden en werd gedreven door een persoonlijk gemis aan lekker vegetarisch eten in de gewone restaurants. Koks met aandacht voor vleesch en visch maar zonder passie voor de vegetarische keuken.

Het restaurant ademt een intieme sfeer met veel oog voor detail.  Simpele maar beeldige herfstboeketten van mega chrysanten en allerhande bessen op alle tafels in het restaurant. Soms strategisch midden op tafel als een soort afscheiding zodat je privé kunt tafelen.

Als voorgerecht kwamen een mooie witlofsoep en bietenravioli op tafel. 
Daarna een éénpersoons quiche met pompoen, salie en ricotta. Vergezeld van een quinoa salade met oa paddestoeltjes en hazelnootjes. Als dessert was er groene thee-ijs met meringue. 
We dronken er een biologische witte wijn bij. Na een leuk gesprekje met Marit en vlak voor we weg gingen kregen we nog een klein glaasje limoncello van het huis. Ook al zo heerlijk.

Kortom reserveer een plekje op donderdag, vrijdag of zaterdag, de dagen dat Marit de sterren van hemel kookt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten